Activiteiten en excursies op Curaçao

Excursies, activiteiten en uitstapjes kunnen een welkome onderbreking zijn van je vakantie op Curaçao. Op het strand liggen en lekker genieten van de zon en de zee is natuurlijk heerlijk, maar op den duur gaat dat vervelen. Je wilt ook wel iets van dit mooie eiland zien, toch? Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om uit de ‘vakantiesleur’ te ontsnappen. Met de onderstaande excursies en/of activiteiten maak je jouw vakantie op dit prachtige eiland in de Caribische Zee helemaal compleet!

Struisvogelpark

Als je op Curaçao bent, dan is het leuk om het Struisvogelpark te bekijken. Dit Struisvogelpark huisvest honderden struisvogels en is op dat gebied het op een na grootste park ter wereld. Je kunt niet alleen de struisvogels bewonderen maar ook struisvogelvlees eten in het restaurant op het park. Altijd al benieuwd geweest hoe dit vlees smaakt? Dan is dat een extra reden om dit bijzondere park met een bezoekje te vereren!

Dinah Veeris

Een bijzondere kruidentuin is die van Dinah Veeris. Ze is zeg maar de Klazien uit Zalk van Curaçao en zij stond bekend als kenner op het gebied van de alternatieve geneeswijze en homeopathische geneeskunde. Bezoek haar kruidentuin en doe interessante kennis op!

Sea Aquarium en de Dolphin Academy

Ga eens naar het Sea Aquarium en de Dolphin Academy. Dit is het dolfinarium van Curaçao en je kunt hier niet alleen dolfijnen van dichtbij bewonderen, maar ook nog eens met ze knuffelen en zwemmen! Voor jong en oud is dit een fantastische activiteit en deze moet je dan ook absoluut op de to do lijst zetten.

Willemstad

Je leert Willemstad veel beter kennen en begrijpen wanneer je met een gids door de stad wandelt. Deze gids kan jou alles vertellen over de geschiedenis van de hoofdstad van Curaçao. We raden je aan om de vakantie op het eiland te starten met deze bijzondere excursie.

Safari

Stap in een jeep en ga offroad! Op Curaçao kun je nabij het Christoffelpark je inschrijven voor een heuse safari. Op een avontuurlijke manier kun je zo veel van de omgeving zien.

Zeilen

Dankzij de passaatwind die altijd rondom Curaçao waait, is dit eiland een perfecte vakantiebestemming voor zeilers. Heb je zelf geen zeilervaring maar wil je dolgraag ervaren hoe het is om te zeilen? Je kunt je inschrijven voor verschillende mooie tochten en meevaren met een klassiek zeilschip of catamaran

Snorkelen

Eilanden zijn sowieso vaak interessante gebieden voor duikers en snorkelaars. Maar op Curaçao geniet je pas echt met volle teugen van een duik onder zeeniveau. De onderwaterwereld is hier prachtig. Locaties om te duiken en snorkelen zijn er op het eiland voldoende. Schrijf je in voor een duik- of snorkelexcursie nabij Klein Curaçao. Dit is een klein eilandje dat ten oosten ligt van Curaçao. Per boot reis je samen met een begeleider naar dit gebied en dan kan het onderwater avontuur beginnen!

Andere activiteiten en excursies op Curaçao

Plantagehuizen bezoeken voor meer inzicht in de geschiedenis van de slavernij;

De grotten van Hato zijn ook het bekijken waard;

Santa Barbara Beach;

Fort Beekenburg;

Fort Amsterdam;

Sint Annabaai.