Jaarwisseling vieren op Curaçao

Jaarwisseling vieren op Curaçao is een bijzondere ervaring. 31 december is een officiële feestdag op het eiland waarop alle winkels en bedrijven in de middag hun deuren sluiten. ‘s Middags worden er rollen met vuurwerk afgestoken en na 00:00 ‘s nachts vindt het hoogtepunt plaats en gaat het vuurwerk massaal de lucht in. Voor het mooiste uitzicht op het vuurwerk kan je het allerbeste ergens op een heuvel staan. Vier het volksfeest mee en ga naar het Brionplein. Dit plein ligt aan de waterkant in de wijk Otrobanda in Willemstad. Daar vinden allerlei activiteiten plaats en er wordt door de bisschop de zegen uitgesproken.

Oudejaarsavond vier je met familie

Net zoals in Nederland viert ook de Curaçaoënaar oudejaarsavond het liefst met familie en vrienden. Alhoewel er veel hotels en restaurants geopend zijn (voornamelijk voor vakantiegangers) zijn andere horecagelegenheden gewoon ‘s avonds gesloten.

Bijgeloof

Is het traditie, bijgeloof of van beiden een beetje? Nog vóór Oudejaarsavond maken de bewoners van het eiland hun woningen schoon en krijgen de huizen een likje verf. ‘s Nachts, op Oudejaarsnacht, brandt men wierook en verdrijft men de kwade geesten