Shete Boka Park

De ‘zeven monden’, dat is de letterlijke vertaling vanuit het Papiaments voor Shete Boka Park. Treffend is de benaming voor dit park absoluut. Want daarmee verwijst men naar noordelijk gelegen inhammen van de kustlijn van Curaçao. Deze kustlijn heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer en enkele bekende inhammen aan deze kust zijn Boka Wandomi, Boka Pistol en ook Boka Tabla. Het is het gebied waar je de meeste schildpadden tegenkomt. In deze 7 baaien leggen ze hun eieren. Ervaar de Caribische sfeer en kijk je ogen uit in het Shete Boka Park.

Boka Tabla

Overigens heb je nabij Boka Tabla een bijzondere grot met aan de onderkant een opening. Daar komt het zeewater zelfs tot aan de voeten! Het is een prachtige locatie om foto’s te maken.

Routes die naar Sheta Boka Park leiden

Je kunt het park en de inhammen het allerbeste bereiken per auto of wandelend. Naar dit park leiden meerdere routes. Je kunt het beste een Jeep huren als je toch met de auto afreist. De wegen zijn namelijk niet in een perfecte staat. Voor de sportievelingen zijn er 2 wandelroutes aangelegd: Route Boka Pistol en route Boka Wandomi. Met beide wandelroutes ben je ongeveer een uurtje onderweg.