De drie mooiste stranden van Curaçao

Curaçao is voor menig reiziger een ideale vakantiebestemming! En zo gek is dat niet. Het eiland heeft talloze mooie stranden, het gehele jaar door hoge temperaturen en bovendien is de bevolking er erg vriendelijk en kan je in Willemstad tot in de late uurtjes terecht in een van de vele restaurants en kroegjes. Bovendien is het eiland heel goed te bereiken, ook al ligt het midden in het Caribische gebied. Zo gaan er veel vluchten rechtstreeks vanaf Schiphol naar het eiland.

Curaçao behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden maar het land heeft wel een eigen regering. De band is innig maar het slavernijverleden mag natuurlijk niet vergeten worden. Veel eilandbewoners zijn afstammelingen van slaven die verplicht werden voor Nederlandse plantagehouders te werken. Ondanks deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden, zijn de mensen tegenover Nederlandse toeristen erg vriendelijk en uiterst gastvrij. Een groot voordeel is dat je vrijwel overal Nederlands kunt spreken. Oftewel: Op het eiland is het goed vertoeven! En vooral zee- en strandliefhebbers komen hier goed aan hun trekken. Op deze pagina lees je welke 3 stranden van Curaçao wij het mooiste vinden en waarom.

Alleen maar mooie stranden

Welke stranden vinden wij de mooiste stranden van dit eiland? Het is vrij lastig om uit alle mooiste stranden een top-3 samen te stellen. Want ieder strand is uniek. Zo zijn er gezellige stranden met veel publiek, maar ook stranden waar het een oase van rust is en waar je veel privacy hebt. De onderstaande 3 stranden moet je in elk geval eens bezoeken!

De Grote Knip

Menig toerist plaatst De Grote Knip direct op de eerste plek als het zou aankomen op een ‘de mooiste strand verkiezing’. Het voordeel van dit prachtige strand is dat hij zeer goed te bereiken is vanaf een nabijgelegen parkeergelegenheid. Je stapt uit de auto en staat bijna meteen op het strand. De Grote Knip is typisch zo’n strand die je tegenkomt in reismagazines en folders van reismaatschappijen. Het is echt een paradijs op zich. Zo ligt het tussen de heuvels en rotsen in en heb je een prachtig uitzicht over een azuurblauwe zee. Sneeuwwit zandstrand, palmbomen, rieten hutjes… Ja, op dit strand krijg je nou echt dat ‘bountyeiland gevoel’!

Strand Klein Curaçao

Klein Curaçao is dé perfecte plek om te snorkelen en om te zonnen. Want schaduw is op dit eilandje nauwelijks te vinden. Eilandje? Jazeker! Strand Klein Curaçao is namelijk gelegen op een klein eilandje en wel ten oosten van Curaçao. Het ligt op enkele tientallen meters van de kust en je kan er zelf naartoe varen of zwemmen. Het felblauw gekleurde zeewater rondom dit eilandje is kraakhelder en daarom heel geschikt voor mensen die van snorkelen of duiken houden. Mocht je overigens geen eigen boot tot je beschikking hebben of geen goede zwemmer zijn, dan kun je je natuurlijk ook inschrijven voor een dagtocht. Strand Klein Curaçao is wel redelijk toeristisch. Houd daar rekening mee. Houd je van de rust? Dan is De Grote Knip geschikter voor jou. Neem naar strand Klein Curaçao in elk geval een tube zonnebrandcrème mee. Die zal je zeker nodig hebben!

Jan Thiel strand

Het Jan Thiel Strand is van de twee bovengenoemde bekende stranden van Curaçao het meest toeristisch. Echter niet minder mooi! De zee aan dit strand is perfect voor watersportliefhebbers. Je kunt er prachtig kitesurfen, duiken, snorkelen of varen. Voor een hapje en een drankje kan je terecht in een van de gezellige eettentjes of cocktailbarretjes.

Andere minder bekende stranden die het bezoeken waard zijn:

Blauwbaai

Daaibooi

Kanoa

Playa Lagun

Porto Marie Playa

Santa Cruz