Christoffelpark

Ooit wel eens een berggeit in het wild tegengekomen? Of een uil in levende lijve ontmoet? Zo niet, dan is het Christoffelpark zeker de moeite waard om te bezoeken. En zo ja, dan is het park ook een bezoekje waard. Want je komt hier nog meer bijzondere diersoorten en planten tegen. Sowieso is het park een erg mooi natuurgebied en je kunt hier lekker tot rust komen.

Wandelroutes

Het Christoffelpark is enorm uitgestrekt en je kunt het park via verschillende routes op een andere manier ontdekken. In totaal zijn er 8 routes uitgezet. Iedere route leid je weer door een andere omgeving. Je kunt zelfs de Christoffelberg beklimmen via een wandelroute. Deze berg is meer dan 370 meter hoog en met de beklimming daarvan ben je dan ook een flinke tijd bezig! Het is de allerhoogste berg van het eiland. Op de top heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving. Hieronder lees je meer over het beklimmen van deze berg.

Routes nemen 12 uur in beslag

Alle 8 routes wandelen? Dat is een mooie uitdaging! Want daarmee ben je minimaal 8 uur tot 12 uur bezig.

Christoffelberg beklimmen

De Christoffelberg kun je beklimmen op een aantal dagen. De berg mag je beklimmen tot 10:00 uur in de ochtend. Maar het is verstandig om zo vroeg mogelijk in de ochtend te verstrekken i.v.m. de warmte. Trek goede, stevige wandelschoenen aan en neem voldoende water en eten mee voor onderweg. Op bepaalde stukken gaat het pad vrij steil omhoog. Je moet dus wel kunnen klimmen. De beklimming is minder geschikt voor kleine kinderen en mensen met hartproblemen.