Hotspots en bezienswaardigheden

Ook al is Curaçao in vergelijking met andere populaire eilanden een relatief klein eiland, toch verveel jij je er als toerist geen moment. De hoofdstad Willemstad kent vele hotspots en bezienswaardigheden en je kunt daar uren ronddwalen en genieten van de bijzondere architectuur, leuke winkeltjes en er bovendien heerlijk eten in één van de vele restaurants die het eiland rijk is. De panden in Willemstad zijn een bekende trekpleister.

De panden in Willemstad

Deze panden lijken veel op de Nederlandse grachtenpanden in Amsterdam, Leiden en Den Haag. Ze zijn geverfd in opvallende kleuren zoals roze, blauw, geel en groen. De Koningin Emmabrug is ook het bekijken waard. Dit is een draaibrug die bovendien drijft. De lokale bevolking noemt deze brug ook wel de ‘Pontjesbrug’. Een andere bekende brug in Willemstad is de Koningin Julianabrug. Overigens heeft Willemstad nog vele andere monumenten die stuk voor stuk op de Unesco Werelderfgoedlijst zijn opgenomen.

Landhuizen

Op Curaçao kan je vrijwel overal bijzondere landhuizen aantreffen. Sommige daarvan zijn gebouwd in de zeventiende eeuw zoals het landhuis Santa Martha. Op die plek werden er door slaven allerlei gewassen verbouwd waaronder suikerriet. Als je benieuwd bent naar de geschiedenis van Curaçao en meer te weten wilt komen over het slavernijverleden, dan moet je absoluut Santa Martha eens bezoeken.

Verschillende soorten landschappen

Als je aan Curaçao denkt, dan denk je misschien aan mooie stranden, de zee en natuurlijk de felgekleurde panden in Willemstad. Maar het eiland heeft veel meer te bieden dan dat. De natuur heeft veel weg van een steppelandschap met lage struiken en allerlei soorten cactussen. Ook bossen met bijzondere kruiden en bloemen zijn karakteristiek voor het landschap. Naast de vele stranden, de zee, bossen en uitgestrekte steppelandschappen, heeft het eiland ook een bekende berg en wel de Christoffelberg. En je vindt er allerlei nationale parken waaronder het Nationaal park Shete Boka en het Christoffelpark. Op Curaçao leven meerdere soorten vleermuizen en leguanen en in het Nationaal Park Shete Boka komen schildpadden voor.

Bekendste stranden:

Grote Knip

Strand klein Curaçao 

Jan Thiel strand

Kleine Knip

Playa Forti

Mambo Beach

Playa Jeremi

Playa Piscadera

Vaersenbaai

Baya Beach

Blauwbaai

Daaibooi

Kanoa

Playa Lagun

Porto Marie

Playa Santa Cruz

Santa Barbara Beach

Seaquarium Beach

Westpunt

Playa Kas Abao

Playa Kalki