Curacao

Het weer en klimaat in Curaçao

Curaçao heeft een warm en vochtig tropisch klimaat met warmere temperaturen in de zomermaanden en zachtere temperaturen in de wintermaanden. In de zomermaanden varieert de gemiddelde temperatuur tussen 26-29ºC en ‘s nachts is de temperatuur nog steeds aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 22-24ºC. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur 23-25ºC overdag en is de nachtelijke temperatuur ongeveer 20ºC. De gebieden in het binnenland kunnen aanzienlijk koeler worden vanaf de kust.

Het klimaat van Curaçao is behoorlijk droog met gemiddeld 5 tot 7 inch regenval per jaar. De meeste neerslag valt in de wintermaanden en het is vaak wat meer aan de centrale gebieden. In de wintermaanden kunnen er tropische buien plaatsvinden, maar over het algemeen zijn er weinig regenachtige dagen. Hoosbuien en hevige regens kunnen echter voorkomen, vooral in de zomer.

Al met al is het weer en klimaat in Curaçao warm en tropisch, met grote schommelingen tussen de seizoenen. Er is weinig seizoensgebonden neerslag, maar hoosbuien en overvloedige neerslag kunnen voorkomen.

Weer en klimaat in Curaçao

Het weer en klimaat in Curaçao is warm en tropisch met grote schommelingen tussen de seizoenen. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 27°C (81°F). Hoewel er weinig seizoensgebonden neerslag is, kunnen er hoosbuien en overvloedige neerslag voorkomen, vooral in de lente- of zomermaanden.

Curaçao ervaart warm, vochtig weer het grootste deel van het jaar. De gemiddelde maandtemperaturen kunnen variëren van 24°C (75°F) tot 27°C (81°F), maar het kan op enige dagen in het jaar warmer of koeler worden. Er zijn ook lage temperaturen te verwachten tijdens de nachturen.

Regen is een zeldzaamheid in Curaçao. Hoosbuien en plaatselijke overstromingen kunnen voorkomen, vooral van december tot mei. Er komt meer regen tijdens de wintermaanden dan in de zomermaanden. Over het algemeen heeft Curaçao een semi-aride klimaat met relatief lage tot gemiddelde jaarlijkse neerslagtotale.

Curaçao ervaart relatief veel wind. De meest voorkomende windrichtingen zijn: noordwest en noordoost. De windkracht varieert van licht tot gemiddeld, hoewel de over het algemeen de wind meestal rustig aanvoelt. Er zijn ook momenten dat winderig weer optreedt met hoge windstoten met een snelheid tot 40 km/h (25 mph).

Curaçao heeft een subtropisch klimaat met gematigde temperaturen. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 27°C (80°F) tot 35°C (95°F), en deze varieert van licht tot gemiddeld. Er is weinig temperatuurverschil tussen de seizoenen en alleen een subtiele verandering wordt opgemerkt. Hoewel de zomer meestal warmer is dan de winter, zijn er geen temperaturen boven de 32°C (90°F) of beneden de 22°C (72°F) in het jaar. De zeebries heeft een grote invloed op het weer in Curaçao, over het algemeen voelen de winden hoofdzakelijk rustig aan. Er zijn ook momenten dat winderig weer optreedt met hoge windstoten met een snelheid tot 40 km/h (25 mph). Regenval is laag en er is meestal alleen verkoeling bij lichte korte buien. Over het algemeen is de luchtvochtigheid relatief constant rond 75-80%.

Uw beoordeling post

Je houd misschien ook van..