Curacao

Munteenheid en betalen in Curaçao

Curaçao heeft ook meer andere betaalmiddelen zoals creditcards en internationale betaalplatforms zoals PayPal, WebMoney, Skrill en vele anderen. Als u naar Curaçao reist, is het verstandig om lokale valuta van tevoren te kopen, zodat u weet dat u genoeg middelen heeft om eventuele aankopen in cash te betalen. Dit komt omdat bepaalde winkels en bedrijven geen creditcards accepteren. Dus als u naar Curaçao reist, neem dan altijd wat lokale valuta mee. Als je nog niet genoeg hebt, kun je altijd meer lokale valuta kopen bij een geldautomaat, bank of wisselkantoor.

In Curaçao is de lokale valuta de Nederlandse Antilliaanse gulden (ANG). Bijna alle winkels, restaurants, hotels en dienstverleners accepteren deze munteenheid. Tegelijkertijd worden tegenwoordig ook kaarten voor creditcards, debetkaarten en andere internationale betaalkaarten overal geaccepteerd. Als je genoeg lokale valuta hebt, kun je genieten van alle voordelen die de gulden te bieden heeft. Als je echter niet genoeg lokale valuta hebt, kun je altijd meer kopen bij een geldautomaat, bank of wisselkantoor. Terwijl je met creditcards, debetkaarten en andere internationale betaalkaarten kunt betalen, is het belangrijk om te onthouden dat er vaak kosten verbonden zijn aan het gebruik van deze kaarten. Daarom raden we aan om altijd voldoende lokale valuta bij je te hebben als je naar Curaçao reist.

Wanneer u naar Curaçao reist, is het belangrijk om te onthouden dat de munteenheid hier de Nederlandse Antilliaanse gulden (ANG) is. De ANG is verdeeld in 100 centen en in omloop zijn munten van 5, 10, 25 en 50 centen, evenals biljetten van 5, 10, 25, 50 en 100 Nederlandse Antilliaanse gulden. U kunt ook creditcard of een pinpas gebruiken om te betalen, maar let erop dat er vaak kosten verbonden zijn aan het gebruik van deze kaarten. Daarom raden we aan om altijd voldoende lokale valuta bij je te hebben als je naar Curaçao reist. Wees ook voorzichtig met contanten, zoals met elke vakantie, en zorg ervoor dat je je geld veilig bewaart in je hotelkluis of andere plaatsen waar het veilig is.

Uw beoordeling post

Je houd misschien ook van..